Echipamente

CUSP-3


CUSP-3
Seria de echipamente CUSP-3 reprezinta un sistem de achizitie de date cu 3 până la 9 canale proiectat special pentru înregistrarea mișcărilor seismice puternice precum și pentru monitorizarea structurilor. Echipamentele sunt livrate în mod obișnuit cu un accelerometru triaxiam intern in timp ce senzorii opționali pot include senzori de accelerație, vânt, deplasare, presiunea apei din pori, înclinare, rotire, etc. Seria de echipamente CUSP-3 oferă facilități avansate la un cost moderat.CUSP-Me


CUSP-Me
Echipamentele CUSP-Me sunt capabile să înregistreze sute de canale de date simultane, de la diferiți senzori, fiecare măsurând diferiți parametri precum deformații, deplasări, accelerații și/sau variabile de mediu (temperatură, viteza vantului, etc.). Echipamentele CUSP-Me reprezintă primul sistem dedicat solițiilor de monitorizăre a structurilor oferit într-un singur pachet. Sistemele CUSP-Me pot fi furnizate în diferite configurații, de la sisteme de sine stătătoare echipate cu sursă proprie de alimentare și back-up la sisteme adecvate pentru integrarea în infrastructura de rețele de date existente, reducand astfel costurile de instalare.
Title 3: Istoric


Echipamentele au fost dezvoltate începând din 1997 în cadrul unui proiect universitar ca urmare a deciziei de Grupului Seismologie Inginerească de la Universitatea din Canterbury, Christchurch, Noua Zeenlandă de a instala o retea de accelerometre pentru înregistrarea mișcărilor seismice puternice din regiunea Canterbury în anticiparea ruperii așteptate a faliei Alpine . Accelerometrul original CUSP (Canterbury University Seismic Project) a fost dezvoltat de Dr. Hamish Avery, și Peter Coursey, technicial, sub îndrumarea lui Dr. John Berrill și Mike Dewe din cadrul Facultății de Inginerie a Unversității din Canterbury. Instrumentele actuale sunt dezvoltate de Canterbury seismic Instruments Ltd, o companie din Noua Zeelanda special înființată pentru comercializarea acestora accelerometre destinate înregistrării mișcărilor seismice puternice.